Słoneczny Plac Wolności w Poznaniu opanowały rowery!

Kolejnym przystankiem cyklu I Love Bike był Poznań. Na Placu Wolności, jednym z głównych miejsc spotkań mieszkańców Poznania zorganizowaliśmy kolejną edycję imprezy naszego cyklu. Podobnie jak w Ostrołęce czy Ełku przy wsparciu Ministerstwa Sportu i Turystyki zapewniliśmy rowerowe dla lokalnej społeczności. Dzięki temu przez cały dzień, poznaniacy mogli skorzystać m.in. z bezpłatnego serwisu rowerowego, szkoleń z instruktorem na torze pumptrack czy na miasteczku ruchu drogowego. Jak zwykle nie zapomnieliśmy o najmłodszych uczestnikach, dla których została przygotowana strefa, na której animatorzy prowadzili gry, zabawy i konkursy.

Poznań przywitał nas baaardzo intensywnym słońcem, przez które pierwsze próby jazdy na torze były niezwykle męczące, jednak nie brakowało chętnych do spróbowania swoich sił.  Dla wszystkich uczestników przygotowane mieliśmy opaski odblaskowe oraz katalogi wraz z przepisami ruchu drogowego i rowerowymi ciekawostkami.

Dziękujemy Poznań i mamy nadzieję, do zobaczenia za rok!